Zalai Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány

Gyermeküdültetés, rászoruló gyermekek támogatása

Bemutatkozás:

A Zalai Gyermek és Ifjúsági Közalapítványt a Zalai Megyei Közgyűlés (jogelődje a Zala Megyei Tanács) 1990-ben alapította. Az Alapító Okiratban feladatul jelölte meg: hátrányos helyzetű és tehetséges gyermekek, fiatalok, közösségek támogatását, a nyári táborozás feltételeinek megteremtését, lebonyolítását, a rászoruló zalai gyermekek anyagi támogatásával.

Közalapítványunk legfőbb tevékenységi területe a zalai gyermekek kedvezményes üdülésének, üdültetésének a megszervezése és lebonyolítása. A Közalapítvány tulajdonában lévő Györöki Ifitáborban 218 fő gyermek, fiatal üdülhet naponta, a szezonban (május 01 - szeptember 30). Közalapítványunk legfőbb tevékenységi területe a zalai gyermekek kedvezményes üdülésének, üdültetésének a megszervezése és lebonyolítása, Balaton - parti tábor üzemeltetésének biztosítása, folyamatos és zavartalan működésének bonyolítása.

Minden évben összeállítjuk a Gyermekprogramok c. tájékoztató füzetet, melyet eljuttatunk a megyében működő általános és középiskolákba, polgármesteri hivatalokba, karitatív és civil szervezetekhez. Részletesen ismertetjük a táborokra érvényes üdülési ajánlatunkat, a Gyermek Művészeti Találkozó és Gyermekalkotások Kiállítása programját. Itt tesszük közzé a Közösségi és Egyéni díjak pályázati anyagát a nevezési lapokkal együtt.

A tárgyi feltételek biztosításán túl szervezzük az üdültetés előkészítés egyéb teendőit. Így a szálláshelyek feltöltését, szaktáborok helybiztosítását, programszervezők és egyéb szolgáltatói szerződések megkötését. A kedvezményes gyermeküdültetés anyagi fedezetét úgy tudjuk biztosítani, hogy kapacitásunk egy részét kereskedelmi áron kül- és belföldi csoportok részére értékesítjük. A nyári táborozást programokkal bővítjük. A szezon előtt csoportok 1 - 3 napos kirándulásának szálláshelye Balaton - parti táborunk.

Nemzetközi kapcsolatunkat már évek óta az alsó - ausztriai ifjúsági referaturával van.
Részt vettünk a tehetséges zalai gyermekek versenyének lebonyolításában és részben a díjazottak, s más fiatalokból összeállított csoportunk képviselte megyénket a kremsi nemzetközi táborban.

A Zalai Gyermekek Művészeti Találkozóját és Gyermekalkotások Kiállítását immár XV. alkalommal hirdettük meg.

A Zalai Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány 1998. óta kiemelten közhasznú szervezet.
A Közalapítvány vezetői és dolgozói a zalai gyermekek érdekeit szem előtt tartva végzik felelősségteljes munkájukat. Igyekeznek a Közalapítvány lehetőségeit, pénzeszközeit gyarapítani úgy, hogy minél szélesebb körben tudják a gyermekek igényeit kiszolgálni.




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.  
térkép »

Telefonszám:

06/92/312-770, Mobil: 06/30-8248-348

Fax szám:

E-mail cím:

info@gyorokiifitabor.hu

Weboldal(ak):